ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτείται το ΔΣ των εφοπλιστών κρουαζιέρας-Νέος πρόεδρος θα «τρέξει» το restart Κύριο

15:16 - 19 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Παραιτείται το ΔΣ των εφοπλιστών κρουαζιέρας-Νέος πρόεδρος θα «τρέξει» το restart
Στις εθιμοτυπικές διαδικασίες σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης και όχι στις «τριβές» με το υπουργείο Τουρισμού αποδίδουν πηγές της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ, κ. Θεόδωρος Κόντες ζήτησε με επιστολή την παραίτηση των μελών του ΔΣ μέχρι την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Αρμόδιες πηγές λένε στο Reporter πως η ενέργεια αυτή δεν είναι απότοκο του οξυμένου κλίματος με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και πως μία τέτοια ερμηνεία είναι «τραβηγμένη από τα μαλλιά», αλλά συνδέεται με την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, η οποία λαμβάνει χώρα παραδοσιακά τους πρώτους μήνες του έτους, για την εκλογή νέου ΔΣ. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι στόχος είναι η συνέλευση να προκηρυχθεί στις αρχές Απριλίου διαδικτυακά, προκειμένου η νέα διοίκηση να «τρέξει» το αναμενόμενο restart της κρουαζιέρας το καλοκαίρι. 

Όπως μεταφέρεται στο Reporter, ο κ. Κόντες δε θα είναι πιθανότατα υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της ΕΕΚΦΝ. Συνεπώς, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αποφάσεις της συνέλευσης.

Πάντως είναι γεγονός ότι είχαν ανέβει οι τόνοι ανάμεσα στην Ένωση και το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του τελευταίου να προωθήσει τη σύσταση νέου οργάνου για την κρουαζιέρα. Μάλιστα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα η ΕΕΚΦΝ προχώρησε σε μία «επιθετική» ανακοίνωση, απευθύνοντας κατηγορίες περί δημιουργίας αντιπαραθέσεων στο χώρο. Αφορμή στάθηκε συνάντηση του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη με εταιρείες κρουαζιέρας και τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), χωρίς να προσκληθεί η Ένωση.

Γιώργος Γεωργίου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 19 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.