ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Καθιστά «πράσινη» υπεράκτια πλατφόρμα για πρώτη φορά

11:31 - 01 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Κίνα: Καθιστά «πράσινη» υπεράκτια πλατφόρμα για πρώτη φορά
Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας CNOOC ξεκίνησε ένα έργο δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) στην υπεράκτια πλατφόρμα εξαγωγής πετρελαίου της με όνομα Enping 15-1 που βρίσκεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων για τη δέσμευση έως και 300.000 τόνων CO2 ετησίως και την επανατοποθέτησή τους σε υποθαλάσσιες δεξαμενές για αποθήκευση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έως και 1,46 εκατομμύρια τόνοι CO2 θα συλληφθούν και θα αποθηκευτούν κατά τη διάρκεια ζωής της πλατφόρμας, η οποία βρίσκεται 190 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χονγκ Κονγκ και φτάνει σε βάθος 80 μέτρων. Η κίνηση είναι μέρος της στρατηγικής της CNOOC να διαθέσει έως και το 10% των ετήσιων δαπανών της στην «πράσινη» ενέργεια έως το 2025.

Αυτό το έργο, περιλαμβάνει πέντε πεδία σε βάθη νερού μεταξύ 81 και 98 m. Το πάνω μέρος για την κεντρική πλατφόρμα επεξεργασίας θα εγκατασταθεί μέσω της μεθόδου floatover. Επίσης θα υπάρχουν μικρότερες πλατφόρμες που θα συνδέονται μέσω αγωγών, με τη μεγαλύτερη γραμμή να συνδέει την πλατφόρμα Enping 15-1 και την υπάρχουσα FPSO Hai Yang Shi You 118.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.