ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Celsius Shipping παραγγέλνει containerships για πρώτη φορά

12:44 - 06 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η Celsius Shipping παραγγέλνει containerships για πρώτη φορά
Η δανική ναυτιλιακή εταιρεία Celsius Shipping παρήγγειλε νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι ναυλομεσίτες ανέφεραν ότι η Celsius έχει συνάψει συμφωνία για δύο πλοία χωρητικότητας 3.000 TEU στην Penglai Zhongbai Jinglu Ship Industry, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κυβέρνηση της επαρχίας Shandong της Κίνας.

Ο τρέχων στόλος πλοίων της Celsius περιλαμβάνει οκτώ πλοία με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 1.700 TEU έως 4.892 TEU. Κατασκευασμένα από το 2003 έως το 2010, τα πλοία αποκτήθηκαν όλα μεταχειρισμένα το 2021, καθώς η εταιρεία ακολούθησε τους ανταγωνιστές της στην επέκταση του στόλου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας.

Η Celsius, η οποία διαθέτει επίσης δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την παραγγελία νεότευκτων. Ωστόσο η VesselsValue με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη συμπεριλάβει τα νεόκτιστα στο σύστημά της.

Η τιμή των νέων πλοίων παραμένει άγνωστη, αλλά σύμφωνα με τη VesselsValue είναι περίπου 34 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.