ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, στο δρόμο της απανθρακοποίησης

19:11 - 25 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, στο δρόμο της απανθρακοποίησης
Η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, η Carnival Corporation, εντάχθηκε στο Mærsk Mc-Kinney Møller Centre for Zero Carbon Shipping, ένα μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για τις λειτουργίες πλοίων μηδενικών εκπομπών.

Η Carnival Corporation είναι η πρώτη στον τομέα της κρουαζιέρας που εντάσσεται στο κέντρο που έχει δεσμευτεί να διευκολύνει και να επιταχύνει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Προκειμένου να επιτύχει τους δικούς της στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και τις καθαρές δραστηριότητες πλοίων με ουδέτερο άνθρακα έως το 2050, η εταιρεία συνεργάζεται με βασικούς οργανισμούς με στόχο να βοηθήσει στον εντοπισμό και την κλίμακα νέων τεχνολογιών που δεν είναι ακόμη έτοιμες για τη βιομηχανία κρουαζιέρας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Carnival αναμένει να συνεργαστεί με φορείς του κλάδου και οργανισμούς με ομοϊδεάτες σε όλους τους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας, επιπλέον της πρόσβασης σε δραστηριότητες μάθησης, γνώσης και έρευνας-ανάπτυξης για τον εντοπισμό βιώσιμων οδών απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

«Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και τις προσπάθειες μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα, συνεχίζουμε να καινοτομούμε για να επιφέρουμε την αλλαγή και η ένταξή μας στο Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα καθώς συνεχίζουμε τη συνεχή εστίασή μας στη δημιουργία μιας πορείας στην κρουαζιέρα με μηδενικές εκπομπές με την πάροδο του χρόνου» , δήλωσε ο Tom Strang, ανώτερος αντιπρόεδρος ναυτιλιακών υποθέσεων της Carnival Corporation.

Η εταιρεία στοχεύει να μειώσει την ένταση των εκπομπών άνθρακα κατά 40% έως το 2030 με μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες να επιτύχει καθαρές λειτουργίες πλοίων με ουδέτερο εκπομπές άνθρακα έως το 2050 .

Ως μέρος του σχεδίου της για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η Carnival Corporation εργάζεται για να ενταχθούν συνολικά 11 κρουαζιερόπλοια επόμενης γενιάς με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) με καύσιμα έως το 2025.

Η εταιρεία κρουαζιέρας συμμετέχει επίσης ενεργά στις επενδύσεις και την υποστήριξη της μετάβασης σε εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες, όπως βιοκαύσιμα, μπαταρίες μεγάλης κλίμακας και κυψέλες καυσίμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.