ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στο Μπαγκλαντές- Δεκάδες νεκροί

12:11 - 06 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Πυρκαγιά σε αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στο Μπαγκλαντές- Δεκάδες νεκροί
Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, μετά από τεράστια πυρκαγιά που έπληξε μια αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων στην ενδοχώρα κοντά στο λιμάνι της πόλης Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές το Σαββατοκύριακο.

Η φωτιά ξέσπασε στο BM Container Depot το βράδυ του Σαββάτου , προκαλώντας πολλαπλές εκρήξεις σε κοντέινερ που συγκλόνισαν τη γειτονιά και έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική συνέχισαν να εργάζονται το Σαββατοκύριακο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που τραυμάτισε επίσης περισσότερους από 300 ανθρώπους, καθώς τα δοχεία γεμάτα με χημικά συνέχισαν να εκρήγνυνται. Εικάζεται ότι η φωτιά μπορεί να προήλθε από δοχείο με υπεροξείδιο του υδρογόνου και να εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα δοχεία.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον εννέα πυροσβέστες, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το BM Container Depot, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από το Chittagong, λειτουργεί από το 2011. Οι αρχές του Μπαγκλαντές κατηγόρησαν την εταιρεία κοινής επιχείρησης Ολλανδίας-Μπανγκλαντές ότι δεν είπε στους πυροσβέστες για ένα απόθεμα χημικών προτού εκραγεί.

Ο Purnachandra Mutsuddi, βοηθός διευθυντής του πυροσβεστικού σταθμού του Chittagong, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αποθήκη "δεν είχε κανένα σχέδιο πυρασφάλειας" και δεν είχε πυροσβεστικό εξοπλισμό για να σβήσει τη φωτιά.

«Το σχέδιο ασφαλείας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η αποθήκη θα καταπολεμήσει και θα ελέγξει μια πυρκαγιά. Αλλά δεν υπήρχε τίποτα». Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την ύπαρξη χημικών, αλλιώς τα θύματα θα ήταν πολύ λιγότερα.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της αποθήκης δήλωσαν ότι θα παράσχουν περίπου 11.200 δολάρια ως αποζημίωση σε κάθε οικογένεια των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bangladesh Sangbad Sangstha (BSS), και επίσης υποσχέθηκαν να πληρώσουν μεταξύ 4.500 και 6.700 δολαρίων σε άλλους τραυματίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 06 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.