ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δοκιμαστική λειτουργία θαλάσσιων βιοκαυσίμων- Τρία κρίσιμα ζητήματα

08:28 - 04 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Δοκιμαστική λειτουργία θαλάσσιων βιοκαυσίμων- Τρία κρίσιμα ζητήματα
Η Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK) και η Astomos Energy συμμετείχαν σε ένα έργο επίδειξης θαλάσσιων βιοκαυσίμων που ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης (GCMD).

Τα βιοκαύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς αναδιαμόρφωση των κινητήρων και της υποδομής του υπάρχοντος πλοίου. Και αναμένεται να είναι από τα πιο πολλά υποσχόμενα καύσιμα επόμενης γενιάς για απαλλαγή από τον άνθρακα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τρία ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Πρώτον, δεδομένου ότι τα βιοκαύσιμα δεν έχουν ακόμη τεθεί σοβαρά σε πρακτική χρήση, απαιτούνται ακόμη πολλές επαληθεύσεις δεδομένων, όπως η αναλογία ανάμειξης με τα συμβατικά καύσιμα.

Δεύτερον, δεδομένου ότι τα βιοκαύσιμα χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα στις διαδικασίες παραγωγής και μεταφοράς τους, δεν θεωρούνται καθαρές μηδενικές εκπομπές στην αξιολόγηση του κύκλου ζωής.

Τέλος, το σύστημα πιστοποίησης δεν είναι τυποποιημένο διεθνώς, άρα και η διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας βιοκαυσίμων αποτελεί θέμα.

Το Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (NPO), που ιδρύθηκε από τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και 6 βιομηχανικούς εταίρους.

Ξεκίνησε αυτό το έργο με στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου διασφάλισης για τη διασφάλιση της ακεραιότητας της αλυσίδας εφοδιασμού τρεχόντων και μελλοντικών πράσινων καυσίμων πλοίων, αποφέροντας πραγματικά οφέλη στους τελικούς χρήστες και στο κλίμα.

Δεκαοκτώ εταιρείες και οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων NYK και Astomos, συμμετέχουν σε αυτό το έργο και θα διεξαχθούν δοκιμές επίδειξης με επενδυτική κλίμακα περίπου 18 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Ένας από τους στόχους είναι η καθιέρωση διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού βιοκαυσίμων με τη χρήση τεχνολογιών ανίχνευσης.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πραγματοποιήσουν μια δοκιμαστική λειτουργία χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα και θα παράσχουν στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης δεδομένα σχετικά με τη χρήση βιοκαυσίμων.

Διευκολύνοντας και δημιουργώντας μια βελτιστοποιημένη πράσινη αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων, αυτό το πιλοτικό έργο θα συμβάλει στη διαμόρφωση εθνικών και διεθνών προτύπων βιοκαυσίμων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα μειώσει το εμπόδιο στην ευρύτερη υιοθέτησή τους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.