ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδία: Κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας για κρουαζιερόπλοια!

14:46 - 01 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Σουηδία: Κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας για κρουαζιερόπλοια!
Η Λιμενική Αρχή της Στοκχόλμης επενδύει στην κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας για κρουαζιερόπλοια σε δύο αποβάθρες στο κέντρο της πόλης.

Συνδέοντας στην ξηρά ισχύ που παρέχεται από το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να σβήσουν τις μηχανές τους και να μειώσουν σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων στις αποβάθρες Stadsgården 167 και 160 καθιστά το λιμάνι της Στοκχόλμης το πρώτο λιμάνι στη Σουηδία που προσφέρει στα κρουαζιερόπλοια χερσαία σύνδεση ρεύματος. Η τελετή έναρξης της κατασκευής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού 2022 (23 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου).

«Κάνουμε τώρα ένα τεράστιο επόμενο βήμα για να γίνουμε ένας βιώσιμος προορισμός κρουαζιέρας διεθνούς κατηγορίας. Η χερσαία σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας για κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης είναι μια σημαντική κοινή περιβαλλοντική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν τα λιμάνια της Στοκχόλμης, μαζί με άλλα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας», εξηγεί ο Joakim Larsson , Επίτροπος της πόλης αρμόδιος για τα λιμάνια της Στοκχόλμης.

Η πρωτοβουλία είναι μια συνεργασία με άλλα λιμάνια της Βαλτικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των λιμένων της Κοπεγχάγης, του Aarhus και του Ελσίνκι, για να επιτρέψει στα κρουαζιερόπλοια και τις ναυτιλιακές εταιρείες να συνδεθούν με χερσαία ενέργεια κοινού διεθνούς προτύπου σε όλα τα διαφορετικά λιμάνια. Η κίνηση στοχεύει στο να ενθαρρύνει περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες να επενδύσουν σε εξοπλισμό που βασίζεται σε πλοία για χερσαία σύνδεση ενέργειας.

Οι εργασίες για τον εξοπλισμό των δύο κρηπιδωμάτων του κέντρου της πόλης με χερσαίες συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας προγραμματίζονται να ολοκληρωθούν το 2023 και το 2024, αντίστοιχα. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 45 τοις εκατό των κλήσεων κρουαζιερόπλοιων θα είναι σε θέση να συνδεθεί με χερσαία ηλεκτροδότηση όταν οι εγκαταστάσεις είναι σε θέση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επένδυση έχει λάβει επιχορηγήσεις τόσο από την ΕΕ όσο και από το πρόγραμμα Climate Leap της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.