ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Petrofac- Oman Hydrogen Center: Eνώνουν δυνάμεις για έργα πράσινου υδρογόνου

18:43 - 21 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Petrofac- Oman Hydrogen Center: Eνώνουν δυνάμεις για έργα πράσινου υδρογόνου
Ο πάροχος ενεργειακών υπηρεσιών Petrofac υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με το Oman Hydrogen Center (OHC) για συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομάν, ιδιαίτερα στον τομέα του πράσινου υδρογόνου.

Το OHC, που βρίσκεται στο Γερμανικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (GUtech), είναι ο πρώτο ερευνητικό κέντρο του είδους της στο Σουλτανάτο του Ομάν, που υποστηρίζει τη χώρα στην επιτάχυνση της μετάβασής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Το κέντρο παρέχει έναν διεθνή κόμβο για έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση, βιομηχανικές εφαρμογές και οικονομία, ευθυγραμμισμένο με το Oman Vision 2040 . Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης, η Petrofac θα παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη στο σχεδιασμό, τη διαχείριση και την εκτέλεση έργων που επικεντρώνονται στην παραγωγή υδρογόνου.

Η εταιρική σχέση αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην αποτελεσματική υλοποίηση έργων πράσινου υδρογόνου και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης του Σουλτανάτου. Εκτός από την παροχή τεχνογνωσίας και την υποστήριξη της ανάπτυξης του τομέα του υδρογόνου, η συνεργασία δομείται γύρω από την ανάπτυξη ταλέντων του Ομάν.

Από αυτή την άποψη, το εκπαιδευτικό κέντρο Takatuf Petrofac Oman (TPO) θα παρέχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους, τεχνική κατάρτιση και πρακτική μάθηση για την εξειδίκευση των μαθητών από τη βάση του στο Knowledge Oasis, Muscat.

Ο Khalid Al Jahwari , διευθυντής χώρας της Petrofac – Ομάν, δήλωσε: «Για την κάλυψη της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης, ενώ επιτυγχάνονται οι στόχοι ενεργειακής απόδοσης, η βιομηχανία εξετάζει κάθε πιθανή τεχνολογία. Το πράσινο υδρογόνο παρέχει την ευκαιρία να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στο Ομάν μέσω της απαλλαγής από τον άνθρακα πολλών τμημάτων των βιομηχανιών μας.

Ο Sausan Al Riyami , διευθυντής του Oman Hydrogen Centre, πρόσθεσε: «Σημαντικές προσπάθειες από κυβερνητικές μονάδες, βιομηχανίες και επιστήμονες γίνονται για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και της πράσινης οικονομίας. Η συνεργασία μας με την Petrofac στοχεύει στην ανάπτυξη ορισμένων μελετών σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη οικονομία υδρογόνου εστιάζοντας στην τεχνική εκπαίδευση που περιλαμβάνει μια πρακτική συνεδρία λειτουργίας. Αυτό θα επιτρέψει την οικοδόμηση των ταλέντων μας από το Ομάν στον ενεργειακό τομέα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.