ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώδεκα μέλη πληρώματος σε κινεζικό Bulker πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση

21:31 - 02 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Δώδεκα μέλη πληρώματος σε κινεζικό Bulker πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση
Ένα κινεζικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου κατευθύνθηκε στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια της νύχτας ζητώντας επείγουσα ιατρική βοήθεια καθώς ανέφερε ότι μέλη του πληρώματος ήταν βαριά άρρωστα.

Οι ιατρικές αρχές στο Βιετνάμ ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν πεθάνει και άλλα εννέα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Εκτιμάται ότι πάσχουν από τροφική δηλητηρίαση. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 21 άτομα.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Wu Zhou 8 (76.000 dwt) που εκμεταλλευόταν η COSCO βρισκόταν στο λιμάνι Kohsichan της Ταϊλάνδης για φόρτωση. Το πλοίο αναχώρησε στις 27 Σεπτεμβρίου με προορισμό την Κίνα, όπου επρόκειτο να φτάσει στις 8 Οκτωβρίου. 

Βιετναμέζοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου τηλεφώνησε για ιατρική βοήθεια. Αρχικά τους είπαν ότι 18 μέλη του πληρώματος ήταν άρρωστα από τροφική δηλητηρίαση. Οι αρχές διέταξαν το πλοίο να εκτραπεί προς το Βιετνάμ. Ένα ελικόπτερο διάσωσης έφτασε στο πλοίο όταν ήταν περίπου 60 ναυτικά μίλια από το νησί Con Dao στο νότιο Βιετνάμ. 

Οι ιατρικές ομάδες ανέφεραν ότι μέχρι να φτάσουν στο σκάφος 10 μέλη του πληρώματος είχαν πεθάνει και ότι τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έμοιαζαν σοβαρά άρρωστα και έχρηζαν άμεσης θεραπείας. 

Αποφασίστηκε να μεταφερθεί με αεροπλάνο το υπόλοιπο πλήρωμα (11 ναυτικοί) σε νοσοκομείο του Βιετνάμ. Ένα επιπλέον μέλος του πληρώματος πέθανε κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο και ένα άλλο αφού έφτασε στο νοσοκομείο. Τα άλλα μέλη του πληρώματος βρίσκονται στο νοσοκομείο στο Con Dao.

Ενώ οι ιατρικές ομάδες λένε ότι πιστεύουν ότι η αιτία θανάτου ήταν τροφική δηλητηρίαση, οι αρχές του Βιετνάμ λένε ότι δεν είναι σαφές τι μπορεί να έφαγε το πλήρωμα και ερευνούν για να επιβεβαιώσουν την αιτία των θανάτων. Ένα πλοίο διάσωσης αναφέρθηκε ότι κατευθύνεται για να ρυμουλκήσει το εγκαταλελειμμένο bulker σε ασφαλή τοποθεσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.