ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ελληνική ναυτιλιακή Minerva παρέλαβε νέο πλοίο μεταφοράς LNG

09:35 - 25 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Η ελληνική ναυτιλιακή Minerva παρέλαβε νέο πλοίο μεταφοράς LNG
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Minerva παρέλαβε το νέο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με το όνομα Minerva Amorgos.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου από τη Samsung Heavy Industries στο Geoje της Νότιας Κορέας. Το πλοίο έχει χωρητικότητα 174.000 κυβ μέτρων που διαθέτει πρόωση WinGD XDF, σύστημα συγκράτησης Mark III Flex+ και σύστημα υποψύκτη Airliquide. Το πλοίο φέρει τη σημαία Μάλτας και έχει κλάση από το Αμερικάνικο Γραφείο Ναυτιλίας (ABS).

Πέρυσι, η Minerva παρέλαβε το πρώτο από μια σειρά τριών πλοίων μεταφοράς LNG που κατασκευάστηκε από τη Samsung Heavy Industries, το Minerva Kalymnos.

Ως μέρος της δέσμευσής της για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, στα τέλη του 2021, η Minerva υπέγραψε συμφωνία με το κέντρο απανθρακοποίησης Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Έτσι, η ελληνική εταιρεία έγινε μέρος του δικτύου και της ροής πληροφοριών του κέντρου και θα έχει πρόσβαση στις διδασκαλίες, τη γνώση και τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης του κέντρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.