ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Performance Shipping αγόρασε δεξαμενόπλοιο από τη Latsco

21:10 - 22 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Η Performance Shipping αγόρασε δεξαμενόπλοιο από τη Latsco
Η Performance Shipping που είναι εισηγμένη στο Nasdaq επεκτείνει τον στόλο της με την εξαγορά του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς πετρελαιοειδών μεγέθους LR2 aframax, κατασκευής 2013.

Ο ελληνική ναυτιλιακή αγόρασε το δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 105.408 dwt Fos Hamilton από την Latsco Shipping, πληρώνοντας 43,75 εκατομμύρια δολάρια. Η Latsco αγόρασε το ίδιο πλοίο έναντι 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τούρκο εφοπλιστή Marinsa Shipping το 2018.

Το πλοίο κατασκευής της Hyundai Heavy Industries, που εκτιμάται σε αξία κοντά στα 48,7 εκατομμύρια δολάρια, θα πρέπει να παραδοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και να μετονομαστεί σε P. Long Beach . Η Performance είπε ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με έσοδα σε μετρητά, που προηγουμένως ειπώθηκε ότι ήταν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, από την πώληση του παλαιότερου σκάφους της, του P Fos, κατασκευής 2007, και ένα νέο εξασφαλισμένο δάνειο που αναμένει πριν από την παράδοση του πλοίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε ότι η εξαγορά του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 aframax της εταιρείας, με οικολογικό ηλεκτρονικό κινητήρα και BWTS, σηματοδότησε ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων διυλισμένων πετρελαιοειδών, που έχει «ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία και προοπτικές».

Η Performance Shipping, πρώην Diana Containerships, διαθέτει στόλο οκτώ δεξαμενόπλοιων μεγέθους aframax σε πλήρη παράδοση με μέση ηλικία τα 11,6 έτη. Η εταιρεία έχει πέντε πλοία με σταθερές τιμές που κυμαίνονται από 23.000 $ την ημέρα έως 45.000 $ την ημέρα, που αντιστοιχούν σε σταθερά έσοδα περίπου 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.