ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Ανάσα για ναυτικούς- λιμενεργάτες η χαλάρωση των μέτρων Covid-19

09:45 - 12 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Κίνα: Ανάσα για ναυτικούς- λιμενεργάτες η χαλάρωση των μέτρων Covid-19
Μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που ξέσπασαν στην Κίνα για την zero covid πολιτική της κυβέρνησης, η κινεζική ηγεσία πήρε την απόφαση να περιορίσει τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό προκειμένου να κάμψει από τη μία τις αντιδράσεις, αλλά και να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Αυτή η απόφαση αποτελεί μία πολύ σημαντική είδηση και για τους ναυτικούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας, τα μέλη πληρωμάτων δε θα χρειάζεται πλέον να παρουσιάζουν covid τεστ στους λιμενικούς κατά τον ελιμμενισμό, και ούτε θα χρειάζεται να έχουν αρνητικό τεστ δύο ημερών ή κωδικό υγείας.

Επιπλέον δε θα υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις για λιμενεργάτες σε εμπορικά πλοία, καθώς και για ναυτικούς που εισέρχονται στην περιοχή του λιμανιού.

Συμπληρωματικά, το πλήρωμα του λιμανιού με εξαίρεση εκείνους που δουλεύουν σε κρίσιμες θέσεις δε θα χρειάζεται να κάνει πια συχνά τεστ.

Οι φορείς που εκμεταλεύονται τα λιμάνια της χώρας θα πρέπει να καταστρώσουν εφεδρικά σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων σε μεγάλη κλίμακα για να διασφαλίσουν ότι το λιμάνι θα διατηρήσει την κανονική λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι με τη χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην Covid 19, όσοι είναι ασυμπτωματικοί, αλλά και οι άνθρωποι με ήπια συμπτώματα μπορούν να μείνουν σπίτι, και έτσι οι ναυτικοί και οι λιμενικοί μπορούν να αλλάξουν βάρδιες και να επιστρέψουν στο σπίτι τους εύκολα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.