ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή CEO στη Μaersk- Oι στόχοι για το μέλλον

15:35 - 12 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Αλλαγή CEO στη Μaersk- Oι στόχοι για το μέλλον
Μετά από επτά χρόνια στην ίδια θέση, ο Σόρεν Σκου ανακοίνωσε σήμερα 12/12 ότι παραιτείται από CEO της A. P. Møller – Mærsk στο τέλος της χρονιάς, παραχωρώντας τη θέση του στον Βίνσεντ Κλερκ, τον τρέχοντα CEO της εταιρείας στον τομέα των ωκεανών και των logistics.

Ο Ρόμπερτ Ούγκλα, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, εξύμνησε το έργο του Σκου που μετρά κοντά στα 40 χρόνια στην εταιρεία λέγοντας : «Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk, ο Soren έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό της Maersk, ως ένα πελατοκεντρικό πάροχο logistics από άκρο σε άκρο με παγκόσμια ηγετική θέση στις λύσεις βιώσιμων μεταφορών».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος Βίνσεντκ Κλερκ σχολίασε: «Οι εταιρείες επανεξετάζουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους σε αυτό το νέο περιβάλλον, αναζητούν περισσότερη σταθερότητα και περισσότερη υποστήριξη στην πορεία τους για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.

Το γεγονός αυτό συνιστά μια απίστευτη επιχειρηματική ευκαιρία για τη Maersk που όλοι ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε».

Ο Σκου έκανε σημαντικότερες αλλαγές στη Maersk από τους περισσότερους προκατόχους του τα τελευταία 50 χρόνια, ξεχωρίζοντας τα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και ακολουθώντας μια στρατηγική για να καταστήσει τη Maersk έναν ολοκληρωμένο πάροχο logistics

«Για σχεδόν επτά χρόνια δούλεψα μαζί με την ομάδα μου για να αλλάξω το επιχειρηματικό μοντέλο, την κουλτούρα, την ψηφιακή ραχοκοκαλιά και τα αποτελέσματα για να κάνω τη Maersk μια κερδοφόρα εταιρεία ανάπτυξης και πάλι», είπε ο Skoy.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 12 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.