ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maersk κατασκευάζει το πρώτο πράσινο κέντρο logistics στην Κίνα

10:28 - 06 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Η Maersk κατασκευάζει το πρώτο πράσινο κέντρο logistics στην Κίνα
Η Maersk αποκάλυψε μια επένδυση 174 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πρώτου πράσινου κέντρου logistics στην Κίνα. Η δανική εταιρεία έχει ήδη υπογράψει σύμβαση επιχορήγησης γης με τη διοικητική επιτροπή της νέας περιοχής Lin-gang, της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης στα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Ο σκοπός αυτής της εγκατάστασης είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών όταν θα ολοκληρωθεί με το έργο και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Καλύπτοντας μια έκταση περίπου 113.000 m², το εμβληματικό κέντρο logistics Lin-gang έχει σχεδιαστεί για να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο αποθήκευσης 150.000 m², που περιλαμβάνει τέσσερις τριώροφες αποθήκες υψηλών προδιαγραφών σε ράμπα και μία αποθήκη ύψους 24 μέτρων με αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκευσης και ανάκτησης (AS /RS).

Επιπλέον, θα παρέχει στους πελάτες ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics, συμπεριλαμβανομένων διεθνών εξαγωγών ενοποίησης, περιφερειακής και παγκόσμιας εκπλήρωσης και διανομής παραγγελιών, διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλων υπηρεσιών logistics προστιθέμενης αξίας.

Η Caroline Wu, διευθύνουσα σύμβουλος της Maersk Greater China, σχολίασε: "Με την εγγύτητα της Lin-gang στο λιμάνι Yangshan και τις ευνοϊκές πολιτικές ελεύθερων συναλλαγών, το κέντρο logistics θα παρέχει ευέλικτες και βιώσιμες λύσεις, συνδέοντας και απλοποιώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών μας. Θα συνεχίσει να επενδύει στην Κίνα, συμβάλλοντας στη θέση της Σαγκάης ως παγκόσμιου κορυφαίου κέντρου ναυτιλίας».

Η εγκατάσταση θα υποβάλει αίτηση για την πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) σε επίπεδο πλατίνας. Επιπλέον, θα χρησιμοποιεί προηγμένα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον στις κατασκευές και θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα διαχείρισης βρόχινου νερού και ηλιακούς συλλέκτες για βελτιστοποίηση της απόδοσης στην κατανάλωση νερού και ενέργειας.

Η Maersk ανέφερε σε δήλωση ότι μετά την ολοκλήρωσή της, για να βελτιωθεί περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η νέα εγκατάσταση θα είναι εξοπλισμένη με φωτισμό LED, φυσικό αερισμό, συστήματα θέρμανσης μη ορυκτών ενέργειας και πασσάλους φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και εξοπλισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.