ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cargill: Παρήγγειλε δύο kamsarmax bulkers που κινούνται με μεθανόλη

12:16 - 12 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Cargill: Παρήγγειλε δύο kamsarmax bulkers που κινούνται με μεθανόλη
Το γεγονός ότι η μεθανόλη ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις ως καύσιμο στη ναυτιλία αποδεικνύεται και μέσα στο 2023, αφού αρκετές είναι οι ναυτιλιακές που έχουν κάνει, ή ετοιμάζουν νέες παραγγελίες για νεότευκτα που κινούνται με αυτό τον τρόπο

Πιο συγκεκριμένα, η Cargill συμφώνησε με τον εμπορικό οίκο Mitsui&Co να παραγγείλει δύο kamsarmax bulkers στο Ιαπωνέζικο ναυπηγείο Tsuneishi, με την τιμή για τα πλοία να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Τα ιαπωνέζικα ναυπηγεία αναμένουν περαιτέρω παραγγελίες σε bulkers που κινούνται με μεθανόλη, με τη ναυτιλιακή Pacific Basin από το Hong Kong να είναι πιθανά από τους πρώτους που θα το πράξουν.

Η Pacific Basin δουλεύει με τα ναυπηγεία Mitsui & Co και Nihon, το μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο της Ιαπωνίας, για τις πρώτες της παραγγελίες σε πλοία που κινούνται με μεθανόλη και πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Nα σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανάλυση της DNV η μεθανόλη ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή εναλλακτικού καυσίμου για παραγγελίες νεότευκτων πέρυσι μετά το LNG, με παραγγελίες 35 πλοίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 82 πλοία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.