ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία και Ιαπωνία συνεργάζονται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

11:30 - 04 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Αυστραλία και Ιαπωνία συνεργάζονται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Pilbara Ports Authority (PPA) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το λιμάνι του Himeji για να ενισχύσει τις ευκαιρίες εμπορίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ της Δυτικής Αυστραλίας και της Ιαπωνίας.

Όπως εξηγήθηκε, τα λιμάνια θα υποστηρίξουν τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων για πρωτοβουλίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Το λιμάνι του Himeji, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, έχει ισχυρές εμπορικές σχέσεις με τη Δυτική Αυστραλία, εισάγοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), σιδηρομετάλλευμα, πετρέλαιο από τη λιμενική αρχή της Αυστραλίας.

Ο Πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Mark McGowan  επισκέφθηκε την περιοχή στην Ιαπωνία ως μέρος μιας αποστολής της κυβέρνησης για την προώθηση των επενδύσεων στις μελλοντικές βιομηχανίες της Δυτικής Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας υπέγραψε επίσης πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας με την Japan Bank for International Cooperation (JBIC), ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα βασισμένο σε πολιτικές που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ιαπωνική κυβέρνηση, το οποίο επικεντρώνεται στο υδρογόνο, την αμμωνία, την τεχνολογία χαμηλών εκπομπών και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.