ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυροβολισμοί σε ελληνόκτητο τάνκερ κοντά στο Ομάν

15:45 - 05 Ιουλ 2023 | Ναυτιλία
Πυροβολισμοί σε ελληνόκτητο τάνκερ κοντά στο Ομάν
Πυρά δέχθηκε σήμερα (5/7) ελληνόκτητο τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο, με το πλήρωμα και το φορτίο του πλοίου να είναι ασφαλή και να μην διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Reuters, το βρετανικό κέντρο θαλάσσιου εμπορίου (UKMTO) ανέφερε πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο Richmond Voyager, ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου. Το Richmond Voyager ήταν κοντά στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, όταν καταγράφηκαν οι πυροβολισμοί μετά από προσέγγιση «ύποπτου σκάφους».

Το Richmond Voyager ανήκει στην αμερικανική Chevron και πλέει υπό σημαία των νήσων Μπαχάμες ενώ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να συνεχίζει τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την ανατολική Σαουδική Αραβία.

Από το 2019, έχει σημειωθεί μια σειρά επιθέσεων κατά της ναυσιπλοΐας στα στρατηγικά ύδατα του Κόλπου σε περιόδους έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Το Ιράν κατέλαβε δύο πετρελαιοφόρα μέσα σε μια εβδομάδα πριν από λίγο περισσότερο από έναν μήνα, ανέφερε το αμερικανικό ναυτικό.

Περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας προσφοράς αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών περνά από τα Στενά του Ορμούζ, ένα σημείο μεταξύ του Ιράν και του Ομάν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Vortexa.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:54 - 05 Ιουλ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.