ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά το Σεπτέμβριο

13:37 - 27 Οκτ 2020 | Οικονομία
Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά το Σεπτέμβριο
Σε υψηλό ρυθμό συνεχίστηκε η χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Ευρωζώνης το Σεπτέμβριο από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ αύξηση σημείωσαν και οι καταθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα δάνεια προς τις (μη χρηματοπιστωτικές) επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 7,1%, όσο και τον Αύγουστο, ενώ τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν 3,1% έναντι 3% αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 132 δις ευρώ μέσα στο Σεπτέμβριο, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησής τους να φθάνει το 10,5% έναντι 9,6% τον Αύγουστο. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών ειδικότερα αυξήθηκαν κατά 56 δισεκ. ευρώ ή με ετήσιο ρυθμό 7,4% έναντι 7,5% τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η τελευταία εξέλιξη οφείλεται κυρίως στις καταθέσεις όψεως, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 49 δισεκ. ευρώ ή με ετήσιο ρυθμό 11,3%.

Τέλος, η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 10,4% έναντι 9,5% τον Αύγουστο, ενώ η προσφορά χρήματος με τη στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 13,8% έναντι 13,2%, αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.