ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «βαλβίδα φυσικού αερίου»

12:58 - 04 Μαϊ 2022 | Οικονομία
Handelsblatt: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «βαλβίδα φυσικού αερίου»
Δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται στην απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και στον ενεργειακό κόμβο που μετατρέπεται η Ελλάδα, με την κατασκευή του σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη:

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει τα κράτη στη νοτιοανατολική Ευρώπη πιο κοντά στα θέματα της ενεργειακής πολιτικής. Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έδωσαν το σήμα εκκίνησης για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη την Τρίτη. Η μονάδα στο βόρειο λιμάνι της Ελλάδας προορίζεται για την τροφοδότηση των Βαλκανίων με φυσικό αέριο, ώστε οι χώρες εκεί να μην εξαρτώνται πλέον από τη ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την DW.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει o ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ελλάδα, Γκερντ Χέλερ, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «βαλβίδα φυσικού αερίου», καθώς «επενδύει εδώ και καιρό στις υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου, επεκτείνοντάς τη μαζικά. Η χωρητικότητα αποθήκευσης του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας κοντά στην Αθήνα, που υπάρχει από το 1999 και καλύπτει σήμερα το 43% των ελληνικών εισαγωγών φυσικού αερίου, αυξάνεται από 225.000 σε 375.000. κυβικά μέτρα, ενώ σχεδιάζονται και νέοι τερματικοί σταθμοί κοντά στην Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.