ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης από Ιούλιο- Απέκλεισε μείωση ΕΦΚ

10:44 - 04 Ιουν 2022 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης από Ιούλιο- Απέκλεισε μείωση ΕΦΚ
Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο Open, ωστόσο απέκλεισε την μείωση του ΕΦΚ.

"Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εστιάζοντας στα καύσιμα ξεκαθάρισε:

"Το θέμα καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά μείωση στους φόρους" είπε χαρακτηριστικά.

Για το ότι απορρίπτεται η μείωση φόρων καυσίμων είπε πως "Αν πάμε και μειώσουμε τον φόρο 20 λεπτά, το κόστος για το κράτος είναι 1,5 δισ. ευρώ, άρα θα πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα".

Ο ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει διπλάσια χρήματα από ό,τι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα μέτρα για το ρεύμα.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως "υπάρχουν προτεραιότητες και θα πρέπει να βρούμε τον δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στο ρεύμα αυτή τη στιγμή".

"Βλέποντας και κάνοντας από τα δημοσιονομικά. Δεν γίνονται όλα. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις από τον επόμενο μήνα", είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 04 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.