ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρτιο το επίδομα στους συνταξιούχους-Βελτιώσεις στον εξωδικαστικό και ρυθμίσεις χρεών

12:31 - 15 Φεβ 2023 | Οικονομία
Μάρτιο το επίδομα στους συνταξιούχους-Βελτιώσεις στον εξωδικαστικό και ρυθμίσεις χρεών
Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Κωστής Χατζηδάκης εξειδίκευσαν τις εξαγγελίες του Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών. Επίδομα από 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση, αναβίωση των χαμένων ρυθμίσεων οφειλών και ενίσχυση στους αγρότες περιλαμβάνει το τελευταίο ουσιαστικά πακέτο μέτρων της κυβέρνησης πριν από τις εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πήρε πρώτος το λόγο και παρουσίασε τις νέες παρεμβάσεις υπέρ του εισοδήματος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως το κόστος τους είναι προϋπολογισμένο και δεν βάζει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Αναλυτικά ανακοίνωσε:

- Επίδομα στους συνταξιούχους από 200 έως 300 ευρώ.Η πληρωμή θα γίνει εμβόλιμα μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με χρέη στο δημόσιο και δεν υπόκειται σε τέλη ή κράτηση. Αναλυτικά ΕΔΩ

- Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την πανδημία και συνεχίζουν να επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση. Μεταφορές, μη αλκοολούχα ποτά, κινηματογράφους, γυμναστήρια κ.α.

- Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2023.

- Καταβολή εκκρεμών αγροτικών αποζημιώσεων.

- Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και νοσηλευτές και πυροσβέστες.

- Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών. Αναβίωση 72 ή 120 δόσεις με πληρωμή δύο μηνών. Επίσης ανοίγει νέα ρύθμιση 72 δόσεων για νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2021 και το 2022.

- Νομοθετικές βελτιώσεις στον Εξωδικαστικό μηχανισμό. Θα γίνει υποχρεωτική η αιτιολόγηση μη συναίνεσης με δημόσια ανάρτηση της αιτιολόγησης στην πλατφόρμα.

Τέλος, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το Market Pass.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 15 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.