ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας:Μόνο ο Μητσοτάκης δεν έχει «ατομική ευθύνη»-Πρότεινε Λινού για υπ.Υγείας

13:54 - 12 Νοε 2020 | Πολιτική
Τσίπρας:Μόνο ο Μητσοτάκης δεν έχει «ατομική ευθύνη»-Πρότεινε Λινού για υπ.Υγείας
«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης»,τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή την Πέμπτη για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο και την κυβέρνησή του για "εγκληματική αδράνεια" που οδήγησε την Ελλάδα στο δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας και το νέο lockdown.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ο πρωθυπουργός είχε μια ευκαιρία να δείξει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και ότι οφείλει να έχει το θάρρος να απευθυνθεί με λόγο ενωτικό στα κόμματα και να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Ωστόσο, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορονοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε επίσης ανακριβή τα στοιχεία για τα τουριστικά έσοδα που έδωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα τα έσοδα δεν είναι 5 δισεκ όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αλλά γύρω στα 3,5 δισεκ, όπως έχει αναφέρει και ο ΣΕΤΕ.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας παραπέμποντας στο Υπ. Οικονομικών σημείωσε ότι με το κόστος ανά μήνα του lockdown να είναι στα 4 περίπου δισεκ. εξανεμίζεται το όποιο όφελος από τον τουρισμό. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι παλινωδεί καθώς από τη μια αρνήθηκε υποχρεωτικό τεστ σε αφίξεις από την ΕΕ κι από την άλλη το επέβαλε στις χερσαίες εισόδους της χώρας.

Εκτός του τουρισμού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα ούτε για τα Μέσα Μεταφοράς, ούτε για το σύστημα υγείας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ούτε τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Επίσης τόνισε πως η κυβέρνηση κατηγορεί για τη διασπορά τους νέους, για τους οποίους έχει την εντύπωση ότι όλη μέρα κάνουν πάρτι, ενώ στην πραγματικότητα έχουν πολλά προβλήματα, αντιμετωπίζουν ανεργία και οικονομικά προβλήματα.

«Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όχι επειδή ζητά συγκυβέρνηση, αλλά για να υπάρξει εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό. Όσο για την πρόταση αντικατάστασης του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με πρόσωπο κοινής αποδοχής είπε πως προτείνει να μπει ένας επιστήμονας στη θέση. "Δεν θέλουμε κάποιον δικό μας", σημείωσε και πρότεινε για τη θέση την Καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Η άρνηση να δεχθείτε τη χείρα βοηθείας που σας προτείνει η αντιπολίτευση είναι καταστροφική για την κοινωνία σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μόνο ξέρει να κουνάει το δάχτυλο και να λέει "έγω δεν έχω φταίξει σε τίποτα και για όλα φταίνε οι άλλοι".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.