ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωμανός: Η ακρίβεια αποτελεί πανευρωπαϊκό και εισαγόμενο πρόβλημα

18:48 - 22 Δεκ 2023 | Πολιτική
Ρωμανός: Η ακρίβεια αποτελεί πανευρωπαϊκό και εισαγόμενο πρόβλημα
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας τονίζοντας πως είναι μια καθημερινή μάχη, χωρίς «κουμπί» για να την εξαφανίσεις. «H μόνη αντιπρόταση της αντιπολίτευσης ήταν η μείωση ΦΠΑ, που έχει αποτύχει όπου υιοθετήθηκε» σχολίασε ο ίδιος.

Στην συνέχεια ανέφερε πως η Ελλάδα είναι καλύτερα από άλλες χώρες, που μείωσαν το ΦΠΑ, όπως η Ισπανία, τις οποίες κάποιοι έκαναν σημαία ως αντιπρόταση. Ενώ, στην συνέχεια πρόσθεσε:  «Έχω τα στοιχεία της Eurostat τα προχθεσινά, η Ισπανία έχει υψηλότερο συνολικό πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα.

Εμείς, αντίθετα, τι λέγαμε από τότε; Ότι αυτές οι χώρες, κι η απόδειξη είναι τα στοιχεία που σας είπα, που πήγαν σε αυτή τη λύση, τώρα ψάχνουν τρόπο να την πάρουν πίσω».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως επί της διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν ήδη επιβληθεί 42 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε τράπεζες, 11 εκατ. ευρώ πρόστιμα για αισχροκέρδεια, 6 εκατ. ευρώ πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις, αναφερόμενος ταυτόχρονα με όλα αυτά τα εργαλεία, μεταξύ άλλων, στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής.

Τέλος, σχετικά με την μάχη για τα προβλήματα της καθημερινότητας επεσήμανε πως η κυβέρνηση υλοποιεί τις μεγαλύτερες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα περίμενε, όπως συμπλήρωσε, να στήριζε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Πρόκειται, όπως είπε, «για κάτι που συζητάμε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, που είναι αυτονόητο, κι είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν είχε υιοθετήσει».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.