• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:10 - 19 Μαρ 2015

BNP Paribas: Η κατάλληλη ώρα για νέες θέσεις long στο USD

Οι βασικοί λόγοι της ανατίμησης του δολαρίου εξακολουθούν να υφίστανται

Όταν «κάτσει» η σκόνη, θα υπάρξει μια εξαιρετική ευκαιρία για νέες αγοραστικές θέσεις στο δολάριο, σύμφωνα με την BNP Paribas.

Η Fed παραμένει σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων εντός του 2015 με όλα τα μέλη της FOMC, πλην τριών, να εκτιμούν μια αύξηση της τάξης του 0,50%. Για μια ακόμα φορά, οι αγορές υποεκτιμούν τις προβλέψεις της Fed για τα επιτόκια το 2016 και το 2017.

Η Fed είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη ως προς τις επιπτώσεις του ακριβού δολαρίου στον πληθωρισμό και αναμένουμε μια περιορισμένη άνοδο για το δολάριο όσο θα πλησιάζουμε στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων.

Παρόλα αυτά, οι βασικοί λόγοι της ανατίμησης του δολαρίου εξακολουθούν να υφίστανται και η BNP δεν είναι αδιάφορη για νέες θέσει long στο δολάριο έναντι των EUR και JPY στα μετά την ανακοίνωση επίπεδα.