• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Όπου φτωχός και η μοίρα του....
11:25 - 20 Ιουν 2016

Όπου φτωχός και η μοίρα του....

Σύσσωμη η ευρωπαϊκή διπλωματική κοινότητα, έμεινε με το στόμα ανοικτό, από την αιφνίδια –υψηλής πολιτικής σημασίας- συνάντηση, που είχαν στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο 14ος αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με τον υπουργό...ανάπτυξης της Κολομβίας Ρενέ Ορεγιάνα.

Πολύ καλά «ενημερωμένος» για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, ο Ορεγιάννα μετέφερε στον Δημ. Παπαδημούλη τον χαιρετισμό του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, καθώς και τη στήριξή του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, με δικαιοσύνη και βιωσιμότητα.

Ενημέρωσε αναλυτικά για τα επιτεύγματα και τους στόχους της κυβέρνησης της Βολιβίας, και ζήτησε τη στήριξη της ευρωομάδας της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάπτυξη των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα με τη χώρα του, τη Βολιβία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευχαρίστησε, λέει, τον Ρενέ Ορεγιάνα και την αντιπροσωπεία της βολιβιανής κυβέρνησης για την στήριξη της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.!

Οι ευρωπαίοι διπλωμάτες, ωστόσο, που ακόμη να κλείσουν το στόμα, ακόμη αναρωτιούνται, τι είδους «στήριξη» στην ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει η Βολιβία, που είναι η πιο φτωχή χώρα της Λατινικής Αμερικής, από τις πιο ασταθείς πολιτικά, με 59% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχιας και 24,4% κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχιας και βρίσκεται στην 104η θέση παγκοσμίως (σε σύνολο 174) όσον αφορά τον δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ (HumanDevelopment).

Έλεος «σύντροφοι», έλεος...