• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ο Χουλιαράκης είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι θα βρει σε τοίχο
15:51 - 15 Δεκ 2016

Ο Χουλιαράκης είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι θα βρει σε τοίχο

Σε δύο στρατόπεδα ήταν χωρισμένο το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης, στις συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου για να αποφασιστούν οι παροχές Τσίπρα για τη διανομή των 617 εκατ. ευρώ προς χαμηλοσυνταξιούχους.

Εκτός του Πρωθυπουργού στις συσκέψεις έλαβαν μέρος οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης λοιπόν φέρεται να είπε πως το συνολικό ποσό των παροχών δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους δανειστές.

Τσακαλώτος και Κουτεντάκης, όμως, επέμειναν πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει δυναμικά, μία θέση που τελικά επικράτησε.

Ο ουδέτερος της... παρέας ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε θέση.