• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:30 - 04 Νοε 2008

Στις παρυφές των 2.150 μονάδων- Νέα άνοδος

Νέα ανοδική κίνηση ηπιότερης έντασης καταγράφεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών αγορών που κινούνται σταθεροποιητικά. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 2.150 μονάδων ενισχυμένος κατά 1,23% και με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά αλλά παρατηρούνται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε αρκετές μετοχές. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος έχει βρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ μετά και την παρότρυνση της Citigroup να αγοράσουν μετοχές του Οργανισμού και να πουλήσουν μετοχές της Lottomatica. Ο τίτλος ενισχύεται 5,2% και βρίσκεται στα 17,82 ευρώ. Κέρδη άνω του 1% καταγράφουν οι τίτλοι της Εθνικής, της Κύπρου, της Ιντραλότ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στο 3% είναι τα κέρδη για την Coca Colα.

Από τις μετοχές που ενισχύονται η Microland είναι και πάλι στο limit up με κέρδη 18,71% και με ελάχιστες συναλλαγές. Σημειώνεται πως στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις η μετοχή ενισχύθηκε κατά 122%. Νέα άνοδο κατά 18,59% καταγράφει η Κρέτα Φαρμ, επίσης με μικρές συναλλαγές, ενώ μετά το χθεσινό +30% περίπου της Κλουκίνας-Λάππας σήμερα η μετοχή ενισχύεται κατά 16,33%. Καλά κέρδη και για τις Eurodrip, Αττικές Εκδόσεις, Σελόντα και MLS που ανακοίνωση νέα έργα ύψους 600 χιλιάδων ευρώ.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Αστήρ Παλάς, η οποία έχει κόψει το δικαίωμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά ύψους 100 εκατ. ευρώ. Όμως η εταιρική πράξη που έγινε της έδωσε τιμή σημαντικά πάνω από το χθεσινό κλείσιμο. Με μικρό όγκο υποχωρούν PC Systems, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Καράτζης και Μύλοι Λούλη.

Στις μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο στην πρώτη θέση με 580 χιλιάδες τεμάχια βρίσκεται η Marfin PB και ακολουθεί η MIG με 340 χιλιάδες τεμάχια.

Ο FTSE 20 ενισχύεται κατά 1,04%, ο FTSE 40 κατά 0,55% και ο FTSE 80 κατά 1,73%.