«Πολλοί κωδικοί ενεργοποιήθηκαν κατά την περίοδο της πτώσης τον περασμένο μήνα. Δεν υπάρχει διαχωρισμός χαρτοφυλακίων, αν πρόκειται δηλαδή, για μεγαλοεπενδυτές ή όχι. Συνήυθως οι Έλληνες ιδιώτες», σημειώνει ο χρηματιστής, «δραστηριοποιούνται στις ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρείες». Για την αγορά θεωρεί ότι, «η ψυχολογία σε αυτή τη φάση είναι φάση είναι ανεβασμένη, αλλά η κατάσταση είναι επικίνδυσνη. Από τον πάτο της αγοράς τον περασμένο μήνα, μέχρι σήμερα στα επίπεδα περίπου των 2.200 μονάδων έχουν προκύψει μεγάλα κέρδη τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να βγουν», καταλήγει ο κ. Χρυσοχοϊδης.
Oι συντονισμένες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της γης εκ μέρους τν κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αναχαιτιστεί η κρίση και η ύφεση στη πραγματική οικονομία είναι η κινητήρια δύναμη για την διατήρηση της ανοδικής αντίδρασης των αγορών και του Χ.Α. Ο γενικός δείκτης, που βρέθηκε μιάν ανάσα πριν από τις 2.200 μονάδες, διατηρείται στις 2.180, με τον συνολικό τζίρο, να μην πείθει για μία ακόμα συνεδρίαση ότι οι συναλλασσόμενοι το έχουν πάρει απόφαση και πως ήρθε η ώρα να διοχετεύσουν την ρευστότητά τους στο Χρηματιστήριο. Έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα συναλλαγών, ο συνολικός τζίρος μόλις που ξεπερνάει τα 43 εκατ. ευρώ, με την πλειονότητα των μετοχών, να ενισχύεται 148, έναντι μόλις 12 πτωτικών. Η μετοχή της Εθνικής είναι αυτή που φορτσάρει με κέρδη 5,36%, στα 19,30 ευρώ, ακολούθως η Marfin Popular ενισχύεται κατά 5,31% με 570 χιλιάδες τεμάχια, κατά 4,65% ενισχύεται η Κύπρου, κατά 3,78% η Πειραιώς, κατά 2,97% η Eurobank και λιγότερα, λίγο πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα η μετοχή της Alpha Bank. Αντίδραση πάνω από 3% για τον ΟΤΕ και πάνω από 2% για την μετοχή της ΔΕΗ.
Στ.Κ.Χαρίτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11:54 - 10 Νοε 2008
Έπιμένει ανοδικά το Χ.Α. - "Mεγάλα κέρδη από τον πάτο και πρέπει να βγουν"!
(upd) Οι ιδιώτες επενδυτές είναι εδώ. Ξεχασμένοι κωδικοί, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών, έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται. "Ας μη ξεχνάμε ότι οι Έλληνες επενδυτές ήταν πωλητές για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Χρυσοχοϊδης ΑΧΕΠΕΥ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ κ. Ν. Χρυσοχοϊδης.



