Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη νέα «βουτιά» 4,56% που σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στην προηγούμενη συνεδρίαση, κλείνοντας σε χαμηλό 20ετίας.
Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι θα υπάρξει νευρικότητα στην αγορά, με το πολιτικό θρίλερ να κορυφώνεται καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων συναντώνται σήμερα σε μία ύστατη προσπάθεια να συμφωνήσουν σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Αυτή την ώρα (10:48), ο γ.δ. ενισχύεται κατά 0,87% στις 589,10 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,52 εκατομμύρια ευρώ.
Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με αιχμή τις Τράπεζες, οι οποίες ενισχύονται κατά 2,4%.
Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 23 κινούνται ανοδικά, οι 6 υποχωρούν και οι 5 παραμένουν σταθερές.
Η Γερμανία «σπρώχνει» την Ευρώπη
Η άνοδος του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,5% για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ωθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από το αρνητικό κλίμα που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και τις ανησυχίες των αγορών για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Ο FTSE γράφει άνοδο 0,35% στις 5.484 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC ανεβαίνει κατά 0,76% στις 3.081 μονάδες και ο DAX στην Φρανκφούρτη σημειώνει κέρδη 0,56% στις 6.493 μονάδες