• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:11 - 16 Μάι 2012

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Προσπαθεί η Wall.

Ευρώπη

Πολλές φορές άλλαξε ο αέρας σήμερα στην Ευρώπη, με τους δείκτες τελικά να κλείνουν με μεικτά πρόσημα. Η χθεσινή στήριξη της Ελλάδας από Μέρκελ και Ολαντ δεν στάθηκε ικανή να εξανεμίσει τις ανησυχίες για την διακοπή της χρηματοδότησης δύο ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο βρετανικός FTSE 100 βρέθηκε στο -0,60% και στις 5.405 μονάδες, ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε 0,31% στις 3.049 μονάδες και ο γερμανικός DAX έχασε 0,26% στις 6.384 μονάδες.

Απώλειες σημείωσαν οι τράπεζες, μετά τη διαρροή ότι στην Ελλάδα υπήρξαν εκροές καταθέσεων που έφτασαν τα 700 εκατ. ευρώ την εβδομάδα που επακολούθησε των εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 244,4 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 10% από το peak του στις 16 Μαρτίου.

Στο ταμπλό, Credit Agricole και Societe Generale κερδίζουν πάνω από 3%. Η SocGen αύξησε την τιμή στόχο της Credit Agricole στα 4 ευρώ, και τη σύσταση σε buy από sell προηγουμένως.

Wall Street

Με κέρδη διαμορφώνονται οι αμερικανικοί δείκτες, έχοντας ως οδηγό τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου και τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones είναι στο +0,30% και στις 12.668 μονάδες, ο Nasdaq είναι στο +0,15% και στις 2.898 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 κερδίζει 0,25% και στις 1.334 μονάδες.

Για κάθε μετοχή που πέφτει τρεις καταγράφουν θετικό πρόσημο, ενώ ο ενεργειακός κλάδος σημειώνει την καλύτερη απόδοση από τους δέκα βασικούς κλάδους της Wall.

Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση της τάξεως του 1,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,6%.Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,8%.

Την ίδια στιγμή, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας αυξήθηκε στο 79,2% από 78,4% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση 2,6% υπήρξε στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, τον Απρίλιο, αν και οι αναλυτές ανέμεναν πολύ μεγαλύτερη αύξηση.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών διαμορφώθηκαν στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 717.000, ενώ σε ετήσια βάση οι ενάρξεις σημειώνουν άνοδο σχεδόν 30%.