• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Χ.Α.: Ανεβάζουν στροφές οι αγοραστές στις τράπεζες(upd)
13:36 - 13 Ιουλ 2016

Χ.Α.: Ανεβάζουν στροφές οι αγοραστές στις τράπεζες(upd)

Με τις γνωστές… διακυμάνσεις πέριξ των 550 μονάδων και με εναλλαγή προσήμου ξεκίνησε σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά  η οποία έρχεται από ένα σερί 5 θετικών συνεδριάσεων, αλλά σταδιακά, κια για μια ακόμα ημέρα, οι αγοραστές άρχισαν να ανεβάσουν στροφές, κατά βάση στις τραπεζικές μετοχές, απόρροια της εκτίμησης ότι θα αποτραπεί η τραπεζική κρίση στην Ιταλία, και να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 560 μονάδες. 

Προς το παρόν το Χ.Α. παρουσιάζει ανθεκτικότητα στα αρνητικά μηνύματα από την εγχώρια γκρίζα πραγματικότητα. Η χθεσινή κατοχύρωση του υψηλού των δύο εβδομάδων για τον γενικό δείκτη, δηλαδή των 551 μονάδων, δημιούργησε ένα τόνο αισιοδοξίας στο Χ.Α., που βάζει στόχο τις 570-585 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης, που έχει περάσει τόσο από αρνητικό όσο κι από θετικό έδαφος, ενισχύεται έως 2%, στις 563μονάδες, ενώ ο FTSE 25 κερδίζει 2,7% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 6,7%. Ο τζίρος ανέρχεται σε 34 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 81εκατ. τεμάχια.

Η ALPHA BANK ενισχύεται 8%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 5,1%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 5,5% ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι στο +5,8%.

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 0,9%, ο ΟΤΕ κερδίζει 3%, η ΔΕΗ ενισχύεται 0,7% και η Coca Cola HBC δίνει οριακές διακυμάνσεις.

Ανοδικά κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, ΟΛΠ, VIOHALCO, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA, LAMDA, JUMBO κ.λπ.

Η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δείχνει πως οι ελάχιστοι αγοραστές έχουν τη διάθεση διακράτησης των πρόσφατα κεκτημένων και όσο το κόστος παραμένει χαμηλό, επιδιώκουν το τράβηγμα των αποτιμήσεων σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, βοηθούντος και του διεθνούς περιβάλλοντος.

Από την άλλη, οι εν δυνάμει πωλητές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής, ίσως περιμένοντας να "φορτώσουν" ακόμα περισσότερο οι τιμές.

Για ακόμη μία φορά οι αγοραστές επιδίδονται σε τραπεζικό trading, την ώρα μάλιστα που ο κλάδος έχει υπεραποδώσει το τελευταίο πενθήμερο του ανοδικού σερί. Σε αυτό το πενθήμερο ο γενικός δείκτης κερδίζει ήδη 4,70%, ενώ ο FTSE 25 στο ίδιο διάστημα έχει καταγράψει κέρδη σχεδόν 7,5% και ο τραπεζικός έχει σημειώσει άλμα 24,30%.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/07/2016 - 13:36