• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:12 - 01 Σεπ 2006

Περισσότερες οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, μεγαλύτερα τα κέρδη στις αγορές

Oύριος άνεμος φύσηξε στις αγορές μετά την ανακοίνωση δημιουργίας τον Αύγουστο περισσότερων από τις προβλέψεις θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Οπως σημείωνε πετυχημένα αναλυτής της Credit Suisse, ήταν αρκετές για να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας αλλά όχι τόσο υψηλές ώστε να σηματοδοτούν νέο γύρο αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed. Το μήνυμα μεταφέρθηκε και στις αγορές της γηραιάς ηπείρου, oι οποίες έκλεισαν σε υψηλά που είχαν να προσεγγίσουν από το Μάϊο ενώ στην Νέα Υόρκη ο Dow Jones κάνει άλμα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.949,10 αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 0,73%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.183,45 υψηλότερα κατά 0,36% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 5.876,54 ενισχυμένος κατά 0,29%.

Από τις 18 αγορές της Ευρώπης οι 16 έκλεισαν ανοδικά ενώ και οι δείκτες βαρόμετρα έκλεισαν υψηλότερα. Ο Dow Jones Stoxx 600 αποκόμισε κέρδη της τάξης του 0,5% και έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα που είχε προσεγγίσει από τις 11 Μαϊου, ενώ σε εβδομαδιαίο επίπεδο κέρδισε 1,5%. Ο Stoxx 50 βρέθηκε στο κλείσιμο κατά 0,4% υψηλότερα και ο EuroStoxx 50 κατά 0,3%.

Στην άνοδο των χρηματοοικονομικών μετοχών πρωταγωνίστησαν αυτές του ομίλου ING και της Deutsche BanK.

Kέρδη αποκόμισε και η μετοχή της Sanofi-Aventis μετά από δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ να μπλοκάρει ανταγωνίστρια της που πουλούσε φθηνότερα αντίγραφα του Plavix, που είναι και το δεύτερο παγκοσμίως σε πωλήσεις φάρμακο .

Επίσης η μετοχή της μεταλλευτικής ΒΗP ενισχύθηκε όταν έγινε γνωστό ότι έληξε η απεργία στα ορυχεία της Χιλής.

Σε αντίθετη τροχιά βρέθηκε η μετοχή της L'Oreal μετά την υποβάθμισή της από τη Societe Generale.

Στη Νέα Υόρκη λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,81%, ο S&P κατά 0,62% και ο Nasdaq κατά 0,66%