Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 6.676,70 μονάδες, ο CAC 40 κατά 1,05% στις 6.168,15 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX βρίσκεται πλέον μια «ανάσα» πριν από τις 8.000 μονάδες, καθώς σήμερα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο μεγαλύτερη των 100 μονάδων, ενισχυμένος κατά 1,33% στις 7.987,85 μονάδες.
Στο «σίριαλ» των επιχειρηματιών συμφωνιών σημαντικό ρόλο κατέχει πλέον ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφέλειας.
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Iberdrola και Lafarge καθώς ο Βέλγος δισεκατομμυριούχος Albert Frere εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το μερίδιό του τόσο στην ισπανική όσο και την γαλλική εταιρεία.
Ακόμη, η ισπανική εφημερίδα La Razon δημοσίευσε πληροφορίες που αναφέρουν ότι η γαλλική Suez ανέθεσε σε επενδυτικές τράπεζες την αγορά του 5% του μεριδίου της Iberdrola.
Σε υψηλά πέντε ετών κινήθηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με τις Deutsche Telekom και France Telecom να ηγούνται της ανόδου.
Οι μετοχές της Deutsche Telekom ενισχύονται χάρις στη φημολογία ότι η εταιρεία εξετάζει την πώληση της αμερικανικής της μονάδας T-Mobile. Ωστόσο η εταιρεία είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι η δεν τίθεται προς πώληση η εν λόγω μονάδα της.
Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,19% στις 13.653,97 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,38% στις 2.614,41 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,31% στις 1.535,34 μονάδες.
Στο πεδίο των μακροοικονομικών ειδήσεων, η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη στασιμότητα της ανεργίας και συγκράτηση του πληθωρισμού, καθώς και η ενίσχυση της μεταποιητικής δραστηριότητας, όπως και η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, ενισχύουν δικαιολογημένα την αισιοδοξία για ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη το τρέχον τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι χθες, τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο, έδειξαν αύξηση 0,6%, που είναι η χαμηλότερη σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών.



