Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,20% στις 4.202,38 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 2,03% στις 3.234,11 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,82% στις 4.643,62 μονάδες.
Η Siemens, η Daimler και η UBS σημειώνουν κέρδη άνω του 3%. Ελπίδες ανάκαμψης δημιούργησε στην επενδυτική κοινότητα η επίσημη απόφαση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama να αναθέσει στον πρώην Πρόεδρο της Fed Paul Volcker τη διοίκηση της νέας υπηρεσίας της αμερικανικής κυβέρνησης για την σταθεροποίηση της οικονομίας, ο οποίος και δήλωσε ότι από την πρώτη μέρα θα παρουσιάσει μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,2%, ενώ από τις αρχές του μήνα οι απώλειές του ανέρχονται σε 9,4%. Πρόκειται για το χειρότερο Νοέμβρη στην ιστορία του δείκτη. Από την αρχή του 2008 έχει καταγράψει απώλειες της τάξεως του 45%.
Την ίδια ώρα επιδεινώνεται η κατάσταση για τον εμπορικό κλάδο στη Βρετανία λόγω της «βουτιάς» των καταναλωτικών δαπανών. Στο χείλος της χρεοκοπίας βρίσκεται η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Woolworths Group, ενώ η εταιρεία επίπλων MFI Retail κατέρρευσε. Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Η Woolworths κατέθεσε αίτηση για να περάσει σε καθεστώς διαχείρισης, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε χθες και η MFI.
Κλειστό παρέμεινε σήμερα το χρηματιστήριο στην Βομβάη μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουριστικά σημεία της πόλης, που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα.
Αλμα σημείωσε χθες η Wall, αφού ο Dow Jones ενισχύθηκε 3%, στις 8.726 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 4,6%, στις 1.532 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,5%, στις 887 μονάδες.Σημαντική ώθηση στους δείκτες έδωσε το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου είναι ιδιαίτερα ελκυστικές αφού οι τιμές τους έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά. Οι Apple και Microsoft ηγήθηκαν της ανόδου, καθώς ο κλάδος διαπραγματεύτηκε 12,8 φορές τα κέρδη που έχουν ανακοινωθεί.



