Διακυβεύεται η εικόνα των ευρωπαϊκών funds, όπως επεσήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός σε επιστολή τους στην Commission και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.
Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά funds αυξήθηκαν κατά 59% τα τελευταία έξι χρόνια καθώς οι κανονισμοί που προστάτευαν τους επενδυτές τα καθιστούσαν ελκυστικά.
Οι μετοχές της HSBC σημείωσαν απώλειες 5,4% στα 66,25 ΗΚ μετά από δηλώσεις αναλυτών της Morgan Stanley για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 δισ. δολάρια και περικοπή του μερίσματος της.
Νομική ευθύνη για ζημίες 3,2 δισ. δολαρίων ενδέχεται να έχουν οι HSBC και UBS λόγω της υπόθεσης Μάντοφ. Η διαμάχη αφορά το ρόλο των δυο τραπεζών ως συμβούλων σε κεφάλαια του Λουξεμβούργου και την Ιρλανδίας που σχετίζονται με την παραπάνω υπόθεση.



