• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:25 - 23 Ιουν 2009

Σε αρνητικό έδαφος το αργό

Σε αρνητικό έδαφος «γύρισε» το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο των απωλειών που σημειώνουν οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, «ανακινώντας» τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου τοτ αργού υποχωρούν κατά 0,7% στα 67,03 δολάρια, ενώ νωρίτερα βρίσκοντας πάνω από τα 68,4 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent ενισχύεται κατά 1,4% στα 67,94 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αργό ακολουθεί πάνω από δέκα μήνες τώρα την κίνηση των κεφαλαιαγορών, αφού οι επενδυτές στα εμπορεύματα «φοβούνται» να κινηθούν αυτόνομα, υπό τον κίνδυνο νέων απωλειών. Ακολουθούν τις ανακοινώσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως τις διακυμάνσεις των διεθνών αγορών.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια ζήτηση βρίσκεται κατά 2,9% χαμηλότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Σύμφωνα με τον αναλυτή James Cordier, της OptionSellers.com, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η τιμή του αργού θα βρίσκεται στα 60 δολάρια, αφού θεωρεί ότι πέραν της κατανάλωσης, σοβαρό και πολλές φορές ρυθμιστικό ρόλο στην τιμή παίζει το επενδυτικό παιχνίδι.