• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:02 - 07 Ιουλ 2009

Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για πετρέλαιο η Merrill Lynch

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου προχώρησε η Merrill Lynch, εξαιτίας της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ανάκαμψης των τιμών του αργού παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Merrill Lynch προβλέπουν την τιμή του αργού τύπου μπρεντ στα 59 δολάρια το βαρέλι και του αργού τύπου WTI crude στα 58,50 δολάρια το βαρέλι για το 2009. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 52 δολάρια το βαρέλι.

''Αν και αναμέναμε μια σταθερή ανάκαμψη στις διεθνείς αγορές πετρελαίου προς τα 51 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, οι τιμές έχουν σημειώσει ταχύτερη άνοδο από τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων βασίζονται στη σημαντική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην παγκόσμια οικονομία και σε μια λίγο καλύτερη των εκτιμήσεων σφιχτή ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου,'' αναφέρει στην έκθεση η Merrill Lynch.