Σημειώνεται πως ανοδικά «έκλεισε» χθες το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, έπειτα από τη νέα υποχώρηση του δολαρίου, η οποία ενίσχυσε την ζήτηση των εμπορευμάτων.
Επιπλέον, θετικά επέδρασε και η ανακοίνωση της Κίνας ότι να κρατήσει περισσότερα αποθέματα για ώρα ανάγκηςΑναλυτικά, η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου ενισχύθηκε 0,3% στα 71,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ το τύπου Brent σημείωσε κέρδη 0,65% στα 69,87 δολάρια το βαρέλι
Αμετάβλητη αποφάσισε να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, αναμένοντας ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα στηρίξει τις τιμές του αργού γύρω στα 71 δολ. το βαρέλι. Οπως αναμενόταν, ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στα 24,845 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ καλεί τα μέλη της να συμμορφωθούν στους στόχους τους.



