• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:11 - 05 Μαρ 2010

Κομισιόν: Πρόωρη η δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών

Πρόωρη κρίνει η Κομισιόν τη δημιουργία ένος κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ένος κοινού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, προτεραιότητα για την ευρωζώνη είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της, πριν δημιουργηθεί ένα κοινό υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε η Κομισιόν, σχολιάζοντας εμμέσως σχετική πρόταση του Βέλγου πρωθυπουργού.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ πρότεινε την δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ενός κοινού οργανισμού διαχείρισης χρέους για την ευρωζώνη, ώστε να αντιμετωπίζονται ευκολότερα τα προβλήματα που ανακύπτουν εντός του ευρώ, όπως αυτά της Ελλάδας. «Ο οργανισμός αυτός θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση και διαχείριση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη και θα είναι κατώτερος των εθνικών υπουργείων Οικονομικών», τόνισε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Λετέρμ, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικά θέματα επεσήμανε ότι «η ίδρυση ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ενός Ευρωπαϊκού ΟΔΔΗΧ για τις χώρες της ευρωζώνης απαιτεί προηγουμένως να έχουμε πάει πολύ πιο πέρα στο θέμα του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών».

«Δεν το αποκλείω, αλλά πρώτα πρέπει να περάσουμε από άλλα στάδια στον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Α. Αλταφάζ γνωστοποίησε ότι η Κομισιόν θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες προτάσεις για στενότερη συνεργασία εντός του ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2010 - 18:28