• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:01 - 17 Μαρ 2010

Bernanke: Αντίθετος με το ν/σ για μείωση των αρμοδιοτήτων της FED

Αντίθετος στο νομοσχέδιο που σχετίζεται με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της FED και υπέρ της διατήρησης της εποπτείας των μικρότερων τραπεζών από την κεντρική τράπεζα τάχθηκε ο πρόεδρος της, Ben Bernanke.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ο πρόεδρος της FED δήλωσε ότι οι γνώσεις από το ρόλο της εποπτείας των καταναλωτικών τραπεζών ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής, αλλά και την επίτευξη σταθερότητας στην οικονομία.

Υπενθύμιζεται ότι το νομοσχέδιο προτάθηκε από το γερουσιαστή Christopher Dodd. Συγκεκριμένα, το ν/σ αφορά στην αφαίρεση της εποπτείας των περιφερειακών τραπεζών και αποταμιευτικών ιδρυμάτων με πάγια αξίας κάτω των 50 δισ. δολάρια στην Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).