• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:26 - 28 Απρ 2011

Συρία: Στους 450 οι νεκροί. Κίνα και Ρωσία μπλοκάρουν διεθνή καταδίκη

Σε 453 ανέρχονται οι νεκροί διαδηλωτές στην Συρία τις τελευταίες έξι εβδομάδες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γεγονός που επιτείνοντας την αυξανόμενη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να συμφωνήσει ούτε καν σε ένα κείμενο απερίφραστης καταδίκης στον ΟΗΕ.

Οι δυτικές χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησαν την καταδίκη της Συρίας ωστόσο Ρωσία και Κίνα μπλόκαραν το κείμενο που πρότειναν Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Γαλλία και Γερμανία ύψωσαν τους τόνους εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ με τις δύο χώρες να τάσσονται ανοικτά πλέον υπέρ κυρώσεων και ισχυρών μέτρων. Εν τω μεταξύ αύριο συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ παραιτούνται, εκφράζοντας την οργή τους για τις πρακτικές που ακολουθούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας για την καταστολή των διαδηλώσεων.