"Το ΣΑ θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα δρομολογήσουν επιτέλους ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τον άμεσο τερματισμό του παραλογισμού της βίας", τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με την κα. Μπακογιάννη, βάση για τις διαβουλεύσεις του ΣΑ αποτελεί το σχέδιο που συνδιαμόρφωσαν η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τόνισε ότι η «Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που επέμειναν, από την αρχή, στην άμεση κατάπαυση του πυρός και υποστήριξαν ενεργά την άμεση σύγκληση του ΣΑ για να αντιμετωπιστεί η κρίση».
Με θέμα την κρίση στο Λίβανο και το γαλλο-αμερικανικό σχέδιο απόφασης για την κατάπαυση του πυρός, συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου συμμετέχει και η ελληνίδα υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.



