• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
16:28 - 09 Αυγ 2006

Δεν υποχωρεί από τα 78 δολάρια το πετρέλαιο

Σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα παραμένουν οι πετρελαϊκές τιμές, επηρεασμένες από τοκλείσιμο εγκατάστασης της BP στην Αλάσκα και από την εκτίμηση ότι τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν.

Παράλληλα,οι γεωπολιτικές εντάσεις σε Μέση Ανατολή, Ιράν και Νιγηρία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για σημαντική αποκλιμάκωση των ενεργειακών τιμών, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.


Η τρέχουσα τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 76,69 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 0,50% και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ αυξάνεται κατά 0,29%, στα 78,14 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η BP ανακοίνωσε χθες το προσωρινό κλείσιμο, για επισκευές, του πετρελαϊκού πεδίου Prudhoe Bay στην Αλάσκα (από το οποίο αντλείται το 8% του αμερικανικού αργού πετρελαίου), μειώνοντας την παραγωγή της κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη που προκαλεί διαρροή. Οι εργασίες αποκατάστασης ενδέχεται να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Επίσης εκτιμάται ότι τα αμερικάνικα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Αυγούστου, από 210,9 εκατ. μια εβδομάδα νωρίτερα.