• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:46 - 04 Δεκ 2006

Υποχώρησε κάτω από τα 63 δολ. το πετρέλαιο

Υποχώρησαν για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση της ζήτησηςκαυσίμων θέρμανσης στη βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Στις 21: 08 ώρα Ελλάδας, το συμβόλαιο Ιανουαρίου του αργού στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 62,50 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,47%.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, το μεγαλύτερο τμήμα των ΗΠΑ θα έχει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Η τιμή του αργού είχε ανέβει σε υψηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα επειδή οι προβλέψεις έκαναν λόγο για κύμα ψύχους στις ΗΠΑ.

Στην υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού συνέβαλε τη Δευτέρα και η εκτίμηση των αναλυτών ότι τα μέλη του OPEC κατά την επερχόμενη συνάντησή τους ενδέχεται να μην συμφωνήσουν σε αρκετά υψηλές περικοπές της παραγωγής, καθώς επιβραδύνεται η οικονομία των ΗΠΑ.