• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ρέντσι: «Καταργώντας την συνθήκη Σέγκεν δεν μπλοκάρονται οι τρομοκράτες»
17:24 - 22 Ιαν 2016

Ρέντσι: «Καταργώντας την συνθήκη Σέγκεν δεν μπλοκάρονται οι τρομοκράτες»

«Είναι σωστό να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, αλλά καταργώντας τη συνθήκη του Σέγκεν δεν μπλοκάρονται οι τρομοκράτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό Rtl 102,5.

«Η συνθήκη του Σέγκεν τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση και για μας αυτό είναι κάτι πραγματικά λυπηρό. Η ελεύθερη διέλευση των συνόρων ήταν το μεγάλο ευρωπαϊκό όνειρο», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.


Ο Ρέντσι υπενθύμισε ότι «κάποιοι από τους τρομοκράτες του Παρισιού, των Βρυξελλών και της Κοπεγχάγης μεγάλωσαν στις πόλεις μας» και δεν δίστασε να τονίσει ότι σ' αυτή την προσπάθεια κατάργησης του Σέγκεν «υπάρχει φόβος και έλλειψη οράματος, κάτι που θέτει σε κίνδυνο το όλο ευρωπαϊκό σχέδιο».