• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:25 - 16 Φεβ 2007

Στα 58 δολάρια το αργό, λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Κάτω από τα επίπεδα των 58 δολαρίων ανά βαρέλι παραμένει η τιμή του αργού πετρελαίου, λόγω των εκτιμήσεων για άνοδο της θερμοκρασίας στις Ανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες καταναλώνουν και τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης ενώ εκτιμάται επίσης ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, καθώς τα διυλιστήρια θα πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 57,80 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 0,33% , ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 57,40 δολάρια, υποχωρώντας κατά 0,35%.

Στην Ανατολική Ακτή, όπου καταναλώνεται το 80% των καυσίμων θέρμανσης των ΗΠΑ, θα επικρατήσουν θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού το διάστημα 22-28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Επίσης, τα διυλιστήρια προχωρούν σε συντήρηση των μονάδων τους το δίμηνο Φεβρουαρίου-Ιανουαρίου, καθώς τελειώνει η περίοδος κατανάλωσης των καυσίμων θέρμανσης και ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο, όπου καταναλώνεται κυρίως βενζίνη.