• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σόιμπλε: Η μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ ενέχει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία
19:03 - 12 Δεκ 2016

Σόιμπλε: Η μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ ενέχει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία

Η μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ ενέχει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία καθώς ο πιο σημαντικός παίκτης μπορεί να δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στην κατεύθυνση της πολιτικής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας στις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Σταθερότητας της χώρας.

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακυρώσει την εμπορική συμφωνία με την Ασία, ενώ έχει εκφράσει επιφυλάξεις για το πλαίσιο συμφωνίας που διαπραγματεύονται οι ΗΠΑ με την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές τράπεζες ο Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία παρακολουθεί στενά την κατάσταση αλλά έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία.