• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τραμπ προς επιχειρήσεις: Θέλω να περιορίσω τις ρυθμίσεις κατά 75%
17:39 - 23 Ιαν 2017

Τραμπ προς επιχειρήσεις: Θέλω να περιορίσω τις ρυθμίσεις κατά 75%

Την πρόθεσή του να περιορίσει τους ρυθμιστικούς κανόνες κατά 75% ή "ίσως περισσότερο", μοιράστηκε με ηγέτες επιχειρήσεων ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με 10 ανώτερα επιχειρηματικά στελέχη, ο Τραμπ επανέλαβε τις προεκλογικές του υποσχέσεις να περιορίσει τους κανόνες για τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι "έχουν βγει εκτός ελέγχου".

"Θα ξεκινήσουμε να περιορίζουμε δραστικά το ρυθμιστικό πλαίσιο", αλλά οι κανόνες θα είναι "το ίδιο προστατευτικοί για τον απλό κόσμο", είπε στους δημοσιογράφους της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο CEO της Tesla Motors, Elon Musk και ο CEO της Under Armour, Kevin Plank.

Ο Τραμπ επανέλαβε τις προεκλογικές του υποσχέσεις να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις, λέγοντας πως προσπαθεί να μειώσει το φορολογικό συντελεστή "οπουδήποτε κοντά στο 15% έως 20%", από 35% σήμερα. Είπε, επίσης, πως θέλει να επιβραβεύσει τις επιχειρήσεις που παράγουν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ και να επιβάλει υψηλότερους φόρους στα προϊόντα που παράγουν αμερικανικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.