• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σόιμπλε: Λαϊκισμός και προστατευτισμός απειλούν την παγκόσμια ευημερία
15:35 - 16 Μαρ 2017

Σόιμπλε: Λαϊκισμός και προστατευτισμός απειλούν την παγκόσμια ευημερία

Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός θα συνεχίζουν να αυξάνονται έως ότου οι μεγαλύτερες παγκοσμίως οικονομίες αρχίσουν να περιορίζουν τις υπερβολές της παγκοσμιοποίησης, αντιμετωπίζοντας το αυξανόμενο αίσθημα αδικίας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Καθώς διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών, ο εθνικισμός, ο λαϊκισμός και ο προστατευτισμός θα βρουν εύφορο έδαφος και θα θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέδριο, απαντώντας εν μέρει στην ολοένα και πιο προστατευτική στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.
"Εάν έχουμε μάθει κάτι από τα διδάγματα του παρελθόντος, είναι ότι ο εθνικισμός και ο προστατευτισμός δεν είναι ποτέ οι σωστές απαντήσεις", δήλωσε ο Σόιμπλε, μερικές ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβερν Μνούτσιν.
"Ο απομονωτισμός είναι πάντα η λάθος επιλογή. Μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό βραχυπρόθεσμα αλλά μακροπρόθεσμα, μπορεί μόνο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη", δήλωσε ο Σόιμπλε.