• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:43 - 07 Μαρ 2007

Θετική αντίδραση αναμένεται στην Ευρώπη

Σε θετική τροχιά αναμένεται να κινηθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οδηγούμενες από τις εταιρείες βασικών μετάλλων, λόγω των κερδών που καταγράφει ο χαλκός.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλουργική εταιρεία στον κόσμο και η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δ΄ τρίμηνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πιστωτικό ίδρυμα σημείωσε αύξηση 9,8% στα κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 1,1 δισ. ευρώ.

Κινητικότητα αναμένεται να καταγράψει ακόμη η μετοχή της Vivendi, της μεγαλύτερης μουσικής βιομηχανίας στον κόσμο, λόγω της εταιρικών αποτελεσμάτων στο δ΄ τρίμηνο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 505 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 522 εκατ. ευρώ.

Επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν και η E.ON, η οποία επιταχύνει το βηματισμό της για την απόκτηση της ισπανικής Endesa, αλλά και η Santander Central Hispano, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η οποία αγόρασε ποσοστό 1,35% στο μετοχικό κεφάλαιο της Iberdrola.